A+ A A-

Dan ljubezni

Prijatelji v glasbi, vabljeni, da se nam širom Slovenije pridružite!

Tudi letos pripravljamo Dan ljubezni. 23. 5. ob 18. uri bomo uglasili našo deželo v imenu ljubezni do glasbe, prijateljstva in ljubezni kar tako. Vse preveč je besed, ki zaidejo s poti. Vse preveč je slabih novic, ki nas vodijo narazen. Zato mi raje povemo z glasbo.

Ta dan bomo ob isti uri po vsej Sloveniji zaigrali, zapeli in zaslišali v en glas pesem Dan ljubezni skupine Pepel in kri. Vabimo vas, da začutimo skupaj.

Vabimo vas, da z nami naredite ta dan čaroben, vsak v svojem prostoru, zunaj, znotraj, vsi skupaj ali vsak zase, na skupnem koncertu ali kar tako. Ponesimo skupno pesem do zvezd. Zapojte z nami na svojem odru, balkonu, dvorišču, pri sosedih,...

Veseli bomo, če to sporočilo posredujete vsem, katerim glasba ljubezni milo razvaja uho. Sodelovanje potrdite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in uvrstili vas bomo na zemljevid Dneva ljubezni.

Dan ljubezni

Že nekaj časa se vse okoli nas ljudje počutijo vse slabše, različni pritiski v obliki slabih novic - od doma, iz tujine - zmanjšujejo optimizem in voljo do življenja. V družbi je čutiti pomanjkanje skupnih vrednot in ciljev. Zdi se, da se ne moremo zediniti in združiti na področjih, ki so pomembna za prihodnost nas in naših otrok. Zato smo želeli ta trenutek ustaviti z dogodkom 23. maja, se uglasiti skozi osnovno vrednoto, ki je ljubezen in pokazati sebi, okolici in svetu, da znamo, želimo in zmoremo.

Ideja je dozorela ob primerni priložnosti - pred petimi leti, ob 100. obletnici Pihalnega orkestra Logatec. Želja je, da bi se v času pretežno slabih novic ljudje odprli in začutili nekaj pozitivnega. Zapeli v en glas in za hip odložili skrbi. Se končno enkrat uglasili v skupni ideji.

Pesem Dan ljubezni je himna ljubezni. Povezuje in ne razdružuje. Presodili smo, da pozitivno vpliva na naš prostor in sporoča tisto, kar želimo povedati. Starejše nostalgično spominja na čas, za katerega se zdi, da je bilo ljubezni več in je bila lažje dostopna, mlajšim daje zaupanje vase in vero v jutri, vsem skupaj pa odpira pot naprej.


Namen Dneva ljubezni je širok. Želimo si, da bi se ljudje zavedali, da se odgovor na vsa vprašanja skriva v njih. Če želimo, da bi ta odgovor postal naš skupni odgovor, moramo združiti svoje moči in povedati v en glas. To je naše skupno sporočilo, to je ljubezen.


Pridružile so se tudi vzgojno varstnevene institucije. Šole in vrtci so se pridružili tako s prepevanjem in igranjem pesmi, kot z izdelovanjem srčkov. Nekaj se jih je prijavilo, sodelujejo pa na različne načine, kar nas zelo veseli. Nekateri - na primer na OŠ Danile Kumar v Ljubljani, so pripravili medgeneracijski koncert, spet drugje - na primer v OŠ Valentina Vodnika v Ljubljani, bo sodelovala celotna razredna stopnja - vsi hkrati bodo že dopoldan zapeli. Največ aktivnosti bodo izvajali na OŠ Tabor v Logatcu, kjer bodo prav vse aktivnosti tega dne posvetili ljubezni.

Izdelana srca bi naj potovala. Ko ga izdelamo, ga podarimo osebi z dobrim dejanjem, z dobro mislijo. Če ga prejmemo, ga z dobrim delom podarimo naprej. Naj se ne ustavijo. Naj potujejo. Naj se srca širijo in tako tudi dobra, nesebična dela.

 

Dan in uro smo določili le zato, da zgostimo naše dogajanje v določen trenutek. Veliko je aktivnosti, ki se bodo dogajale prej in kasneje. Pomembno je, da sodeluje veliko ljudi in da se pridružijo s pravo energijo. Želimo si, da je čim več takih, ki začutijo z nami.

 

K sodelovanju ste vabljeni prav vsi. Lahko zapojete, zaigrate ali pa zgolj prisluhnete in se pridružite na tak način. Izdelate srce in ga podarite. Zaplešete... Veseli pa bomo, če svoje sodelovanje sporočite tudi na naš naslov - tako bomo vedeli, koliko nas je začutilo skupaj.